Moduulit

MODUULI 1

Teatterityön ja näyttelijäntyön perusteet syys-lokakuu

 1. Yleinen teatteritieto ja teatterihistoria
 2. Teatterin tyylilajit
 3. Dramaturgia ja
 4. Improvisaation ja ryhmätyön perusteet

Ensimmäisessä moduulissa perehdytään teatteriin taidelajina ja näyttelijäntyön historiallisiin raameihin. Teatterin historia ja yleinen teatteritietous järjestetään joko verkko, taikka lähiopetuksena. Dramaturgian ja soveltavan teatterin, sekä teatterin tyylilajien kurssit puolestaan järjestetään käytännön kursseina akatemialla.


MODUULI 2

Näyttelijäntyö ja itseilmaisu n. marras-joulukuu

 1. Näyttelijätyön tekniikat
 2. Roolianalyysi
 3. Teatteri ja liike
 4. Teatteri ja musiikki

Toisen moduulin Näyttelijäntyö ja itseilmaisuteema johdattaa opiskelijan oman ilmaisunsa ytimeen. Ennen, kuin näyttelijäntyön spesifit tekniikat, esimerkiksi kameranäytteleminen tai roolityö teatterissa tulevat eteen, tulee opiskelija perehtymään näyttelijäntyön ja teatterityön perusteisiin. Syyslukukauden demo järjestetään jakson päätteeksi 16.12.2021 kello 18. 


MODUULI 3

Produktion valmistaminen tammi-maaliskuu

 1. Roolityön eri mahdollisuudet
 2. Produktiokokonaisuuden ohjaaminen
 3. Ohjaajan ja tuottajan työt
 4. Esityskauden kaari

Kolmannessa moduulissa keskitytään tietysti produktion valmistamiseen. Produktioksi valitaan sellainen teos tai sellaisia teoksia, jotka parhaiten tukevat oppilaiden näyttelijäidentiteetin kasvua ja niiden kynnyskohtia. 

Näytelmän ohjaa ammattiohjaaja ja se esitetään esityskaudella huhti-toukokuussa 2021 Teatteri Sturella. MODUULI 4

Teatraalisen työn ulottuvuudet maalis-toukokuu

 1. Kameranäytteleminen
 2. Show-reelin tekeminen
 3. Näyttelijän verkostot
 4. Pääsykokeet ja koe-esiintymiset

Viimeinen moduuli johdattaa näyttelijän nykypäivän näyttelijäntyön keskiöön, käsiksi näyttelijäntyön moninaisiin verkostoihin ja tarvittaviin näyttelijän digitaitoihin. Kurssilla kuvataan lyhytelokuva ja materiaalia näyttelijän showreelia varten.

Lisäksi vieraillaan eri casting-yhtiöissä tutustumassa toimintatapoihin ja luodaan kokeellinen pääsykoetilanne, johon valmistaudutaan pääsykoesimulaatiossa.