Lakiakatemia


Yhteystiedot:

Tapaamiset vain ajanvarauksella. Huomaathan, että työn liikkuvan luonteen vuoksi olemme usein poissa toimistolta ja samasta syystä puhelinpalaverit on syytä sopia tekstiviestitse.

MAIL: laki@helsinginakatemia.fi 

PUHELIN: 040 674 4434

Akatemian Laki on mukana taistelussa saada Branka-koira takaisin kotiin.

Perheen asiaa hoitanut lakimies Mia Kavasto suhtautuu kriittisesti rescue-yhdistysten laatimiin adoptiosopimuksiin.

"Useisiin adoptiosopimuksiin on kirjattu tämän kaltaisia ehtoja selvemmin ja epäselvemmin sanamuodoin. Sopimusehdon tulisi kuitenkin olla mahdollisimman yksiselitteinen ja takaisinoton perustua nimenomaisesti eläinsuojelulain vastaiseen toimintaan, jossa eläimen terveys tai hyvinvointi olisivat vaarassa", Kavasto sanoo.

"On kestämätön ajatus, että kotiutunut koira voitaisiin hataran kirjauksen perusteella noutaa milloin vain kotoaan ilman selvää perustetta."

Lakiakatemia hoitaa toimeksiantoja seuraavasti:

* Taiteilijoiden sopimusasiat

* Juridinen konsultaatio ja sopimusten laatiminen

* Perunkirjoitukset ja testamentit

* Perinnönjaot

* Avioehdot  ja ositussopimukset

 * Rikosasian asianomistajan avustaminen oikeudenkäynneissä

* Vahingonkorvausvaatimukset ja mahdolliset muut siviiliasiat asiasta riippuen

Selvitämme puolestasi mahdollisuuden maksuttomaan oikeudenkäyntiin ja / tai oikeusturvavakuutukseen.

AJANKOHTAISTA 2021

AVIn rajoituspäätökset

 Akatemian Laki  avustaa valotaiteilija Kari Kolaa hallinto-oikeudessa asiassa, jossa koetellaan AVIn rajoituspäätöksen suhteellisuutta.

YLEn jutussa mainitaan myös perustuslaillista konsultaatiota asiassa lakiakatemialle antanut Pauli Rautiainen. Kantaa asiaan on ottanut myös julkisoikeuden dosentti Matti Muukkonen.

"Pidän erikoisena sitä, että tapahtuman aikana samassa tilassa saa olla maksimissaan 20 henkeä, mutta ilman tapahtumaa voidaan ottaa toistatuhatta ihmistä. Touhu on rajusti eriarvoistavaa. Nyt tutkitaan, miten tämä menee juridisesti oikein, kertoo Kola."